הרבה אנשים שואלים אותנו אם זה אותו דבר לבלוע כדור פרוביוטי או לשתות קמבוצ'ה חיה.
התשובה הפשוטה היא - לא! זה לא אותו דבר. הנה כמה דברים שחשוב לדעת:
1. דה-אקטיבציה או הקפאה יבשה של הפרוביוטיקה ליצירת כדור
2. שיעור ההישרדות של הפרוביוטיקה במערכת העיכול

1. פרוביוטיקה פעילה מול דה-אקטיבציה
הפרוביוטיקה בכדור, לרוב עוברת הקפאה ואז הופכת לכדור יבש (עם תוספים שונים). החלק הקריטי הוא תהליך ההפעלה מחדש של הפרוביוטיקה.האם הסביבה בתוך מערכת העיכול תהיה ידידותית מספיק כדי להפעיל מחדש את הפרוביוטיקה?זו שאלה טובה ששווה לשאול. ישנם תוספי פרוביוטיקה בשוק שלא מבצעים דה-אקטיבציה, ולכן נקודה זו לא תחול עליהם.
הפרוביוטיקה בקמבוצ'ה חיה לא עוברת תהליכים קיצוניים שעלולים לפגוע בה. הקירור מאט את התסיסה, אבל לא עוצר אותה. כך שבכל לגימה יש מיליוני חיידקים פרוביוטיים חיים ופעילים.
2. שיעור ההישרדות של הפרוביוטיקה במערכת העיכול
המכשול העיקרי להישרדות הפרוביוטיקה במערכת העיכול הוא חומציות הקיבה. כל המוצרים הפרוביוטיים בשוק מתמודדים עם אתגר זה.
במקרה של כדורים פרוביוטיים, התרבית מגודלת על מצע במעבדה. מאפייני המצע משתנים מיצרן ליצרן וזאת עשויה להיות נקודה חשובה עבור מי שמחפש את סוג הפרוביוטיקה המתאימה לו.
התנאים במערכת העיכול שלנו מאוד ספציפיים ומתוכננים להגן עלינו מפני פולשים. רוב הפרוביוטיקה, אפילו אם מופעלת מחדש, עלולה להיהרס על ידי חומציות הקיבה הרגילה שנעה בין pH 1-3.5.
חומציות הקמבוצ'ה יורדת לכ-2-3.5 pH בתהליך התסיסה הטבעי. החומציות הדומה בין הקמבוצ'ה למערכת העיכול שלנו מסייעת להצלחה הפרוביוטית של הקמבוצ'ה הגולמית. זו אולי הנקודה המרכזית שמסבירה את שיעור ההישרדות הגבוה של הקמבוצ'ה לעומת מוצרים פרוביוטיים אחרים עם חומציות שונה.

Comments